Makan Makanan Sihat Bersama Mission Foods di KidZania Kuala Lumpur


Petaling Jaya, 26 November 2018 – KidZania Kuala Lumpur kini bekerjasama dengan Mission Foods demi
Dalam usaha untuk mewujudkan kehidupan yang aktif dan sihat di kalangan kanak-kanak Malaysia, KidZania Kuala Lumpur kini bekerjasama dengan Mission Foods, pilihan No.1 untuk ‘wraps’, untuk memperkenalkan makanan sihat melalui resipi yang mudah dan menyeronokkan.
Mission Foods Kidzania
KidZania Kuala Lumpur, pusat bermain sambil belajar yang memenangi pelbagai anugerah, dipilih sebagai platform dan pilihan terbaik Mission Foods untuk inisiatif ini. Semestinya kerana KidZania adalah satu-satunya pusat bermain sambil belajar di Malaysia yang menyediakan aktiviti yang melibatkan pendidikan untuk kanak-kanak secara menyeluruh.
Mission Foods Kidzania
“Di KidZania Kuala Lumpur, slogan kami adalah Belajar Kehidupan Hari Ini. Kami percaya, dalam proses untuk memberikan pengalaman dan pembelajaran anak-anak untuk, mereka perlu memahami dunia di sekeliling mereka. Dengan cara ini, secara tidak langsung, mereka dapat belajar kemahiran hidup yang berharga yang akan membantu mereka kelak sebagai orang dewasa. Kami berbangga dapat bekerjasama dengan Mission Foods dalam mempromosikan pemakanan yang sihat di kalangan kanak-kanak” kata Shahrul Nizar Ahmad, Datuk Bandar KidZania Kuala Lumpur.
“Lebih-lebih lagi, kini, ramai semakin ambil peduli bahawa pendidikan hidup yang sihat itu penting dan harus bermula dari usia muda. Dengan menyediakan asas dan pengalaman interaktif untuk kanak-kanak, kami berharap dapat memainkan peranan kecil dalam membina generasi yang memahami dan mengamalkan pemakanan yang sihat untuk masa depan tempat yang lebih baik” katanya.
Mission Foods Kidzania
Kerjasama ini dengan Mission Foods sebagai Rakan Industri Terkini KidZania membawa perspektif baru kepada anak-anak dan ibu bapa yang akan dapat merasai sendiri bagaimana membuat pembungkusan ayam yang sederhana dan lazat.
“Salah satu strategi utama kami ialah pemakanan dan hidup yang sihat. Kami rasa semua orang harus mengambil bahagian untuk ambil peduli tentang kesihatan dan kesejahteraan hidup dalam diet mereka. Ia dapat diselesaikan dengan pendidikan “kata Constantino Flores, Naib Presiden Operasi, Mission Foods.
“Dengan peningkatan kadar obesiti kanak-kanak di Malaysia tahun ini, adalah penting kami menerapkan nilai-nilai ini pada usia muda agar dapat membiasakan pola makan dan hidup yang baik hingga dewasa. Kidzania Kuala Lumpur memberikan kami platform sempurna untuk menyampaikan mesej kami melalui permulaan Mission Healthy Food Centre di mana kanak-kanak akan mendapatkan pengalaman dalam menghasilkan makanan yang selesa dan sihat dengan menggunakan pelbagai produk dari Mission Foods. Mereka juga dapat belajar tentang bagaimana makanan yang sihat itu penting dalam setiap hari-hari mereka” kata Flores lagi.
Mission Foods Kidzania
Mission Foods memasuki pasaran Malaysia pada tahun 2011 dengan pelbagai pembungkus makanan. Dengan sokongan berterusan dan pendidikan dalam tempoh yang singkat, Mission Foods kini menjadi kegemaran seisi keluarga kerana mudah digunakan dan fleksibel.
Selain itu, Mission Foods Malaysia juga telah melancarkan pelbagai jenis roti panggang – pita, naan dan keropok pizza – dan kerepek jagung, untuk rakyat Malaysia yang benar-benar berusaha ingin menikmati kehidupan yang sihat.Untuk maklumat lanjut mengenai program perkongsian industri di KidZania Kuala Lumpur, sila emel [email protected]
Untuk mengetahui lebih banyak aktiviti dan aktiviti KidZania Kuala Lumpur, layari www.kidzania.com.my atau www.facebook.com/KidZaniaKualaLumpur, atau hubungi KidZania Careline 1300 13 KIDZ (5439) dari 9.00 pagi hingga 6.00 petang, Isnin ke hari Sabtu.

Sebarkan kebaikan

Leave a Comment